Test Rijonderwijs Docent

Blok 1

Niveau

Blok 2

Doelgroep

Blok 3

Leerdoel

Blok 4

Voorwaarden

Blok 5

Samenstelling

Blok 6

Leerlijnen

Blok 7

Dutlaplan

Leerlijnen hebben over het algemeen te maken met verschillende functies. We verschillen op bekwaamheid van elkaar. Deze zijn op 7 verschillende Dutla niveaus te onderscheiden:

  •  De rijbewijshouder/bezitter
  •  (WRM)(RIS) Dutla instructeur
  •  Dutla Rijonderwijs Docent 3
  •  Dutla Rijonderwijs Docent 4
  •  Dutla Rijonderwijs Docent 5
  •  Dutla Rijonderwijs Docent 6
  •  Dutla (Docent) examinator

Casus:
Leerlijn voor de Dutla Rijonderwijs Docent 3

De wens van een rijschoolhouder is, dat een rijinstructeur een onderwijsprogramma via Dutla gaat volgen. Uit de Dutla screening is gebleken, dat de rijinstructeur zelf een rijcapaciteit heeft van rijlevel 5 en daarmee deelneemt aan het verkeer. Ook is gebleken dat er weinig structuur over de rijvaardigheid in de rijles wordt gebruikt om de rijbewijsleerling op niveau te krijgen.

Leerlijn 1a.
De nadruk wordt gelegd op de basis van de rijinstructeur zelf, waardoor de structuur van de rijles beter wordt begrepen en eerder wordt gebruikt.
Leerlijn 2a.
De rijcapaciteit (is niet de rijvaardigheid) wordt van rijlevel 5 verhoogd naar rijlevel 6 of 7. Dit is nodig om hoge orde vaardigheden (is niet de hogere rijvaardigheden) tijdens de rijles met de rijbewijsleerling te bereiken.

Aan de rijschoolhouder wordt uitgelegd over de noodzaak van het gebruik van verschillende leerlijnen en de expertise die Dutla als kennisinstituut in huis heeft. Om het zelf te doen wordt afgeraden, omdat het effect van het onderwijsprogramma van Dutla direct positieve invloed heeft op de rijbewijsleerling.

De rijinstructeur wordt na voldoende resultaat, gewaardeerd met een certificaat op niveau.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden van Dutch Lapétus. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker deze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is.